Categorie├źn
Aankondigingen Blog

Building a Dynamic Archive

Het Nieuwe Instituut en Donna Verheijden hebben mij als gastspreker gevraagd om op donderdag 24 februari tijdens Thursday Night Live! mee te praten over de creatieve mogelijkheden en uitdagingen met digitaal erfgoed. De context van deze discussieavond is de door Donna ontwikkelde tentoonstelling Building the Visual Mind.

Ik kijk uit naar een interessante discussie, waarin ik mij zal richten op het belang van toegang tot herbruikbaar digitaal erfgoed en de maatschappelijke waarde van remix en herinterpretatie van bronmateriaal als een creatieve praktijk.

Meer over het evenement:

Which future scenarios are possible for the creative reuse of digital heritage collections? And what are the future possibilities of making digital heritage accessible? During the TNL! x Building a Dynamic Archive event at Het Nieuwe Instituut, Donna Verheijden previews the exhibition Building the Visual Mind. Following a panel discussion with various experts in the heritage field, archiving, and copyright. The main focus will be on visual creative reinterpretations of digital heritage collections.

Kristina Petrasova (Sound and Vision), Maarten Brinkerink (Expert in digital culture and information processing), Jaap Kronenberg (Strategic + Legal Advisor), Ania Molenda (Architect / Researcher), Arlette Bekink (Pictoright) will enter into dialogue with each other in various panel sessions revolving around possible future scenarios of digital archives. The sessions will be moderated by Donna Verheijden.

Link naar het evenement op Eventbrite (gratis)

Door Maarten Brinkerink

Maarten Brinkerink is een expert in digitale cultuur en informatieverwerking. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als projectleider, onderzoeker en adviseur in de culturele erfgoedsector.